Praktijk voor Klassieke Homeopathie Yvonne van Borrendam info@homeopathie-vanborrendam.nl


Wie ben ik

Natuurlijke manieren van leven en genezen hebben altijd mijn interesse gehad. Met hulp van verschillende cursussen zoals shiatsu, reiki en touch for health heb ik ons gezin altijd ondersteund. Ook maakte ik gebruik van de homeopathische zelfzorgmiddelen bij mijn drie opgroeiende kinderen.

Op een gegeven moment ontwikkelde ik ernstige klachten. Ik had last van extreme vermoeidheid, kon me niet goed meer concentreren, mijn geheugen ging hard achteruit en ik werd depressief. Mijn linkervoet ging slepen en zwol op,  ik kon mijn bewegingen niet goed coordineren, ik kreeg hartkloppingen en mijn bloeddruk schoot heen en weer qua hoogte. Ik kon niet meer werken.
Herhaalde bezoekjes aan de huisarts leidden tot niets. Uiteindelijk dacht een invalster aan de ziekte van Lyme. De antibioticakuur van 10 dagen hielp ontzettend goed, maar daarna kwamen alle klachten terug. De Lymetest wees niet op acute Lyme. Dat klopte, want de infectie had een half jaar eerder plaats gevonden, in mijn linker voet. Het was nu chronisch.
De reguliere zorg had toen nog erg weinig ervaring met Lyme, en de huisarts dacht dat het wel psychisch zou zijn.  Ik kreeg begeleiding van een psychotherapeut. De klachten bleven.

Uiteindelijk kwam ik in aanraking met de klassieke homeopathie, waarna het herstel direct in zette. Na een rustige opbouw was ik binnen een jaar weer volledig aan het werk.
Ik was gegrepen door de kracht van de klassieke homeopathie. Ik wilde daar zelf mee kunnen werken en besloot de opleiding tot klassiek HR homeopaat te volgen.

profielfoto